Finn Sangers U14 – KFC Heur Tongeren

Waarom ben je keeper geworden?

Mijn vader keek veel naar voetbal en zoals in elke woonkamer is de rest van de familie dan zo een beetje verplicht van mee te kijken. Niet dat ik het zo erg vond, want dan zag ik altijd wel weer een keeper een mooie redding maken waarbij hij de bal dan net onder de lat kan wegtikken of uit de kruising haalt. Toen speelde het al in mijn hoofd van dat wil ik later ook doen! Ik ben als keeper begonnen bij de plaatselijke voetbalvereniging SNC’14 en vanaf de JO10 heb ik gekeept bij MVV. Sinds 2 jaar voetbal ik bij KFC Heur Tongeren en zo zal ik volgend jaar ook het doel van dit team bij de IP U15 verdedigen.

Wat zijn je sterke punten?

Ik denk dat mijn sterke punten vooral liggen op het gebied van reflexen en de bal tegenhouden bij afstandsschoten. Door mijn lengte is het ook makkelijker om de hoge ballen te pakken. Daarnaast kan ik aardig meevoetballen. Mijn minder sterke punten zijn de 1 op 1 situaties en uitkomen wanneer een bal te diep gespeeld is. Daarnaast mag ik nog meer praten.

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Mijn droom is om later voor een club als PSV Eindhoven te kunnen spelen, maar helaas is dit alleen maar weggelegd voor de allerbeste keepers en is het lastig om daar tussen te komen. Je moet talent hebben en keihard ervoor werken. Als dat niet lukt, lijkt het me ook leuk om voor een minder grote club dan PSV te keepen. Het doel is om ooit in het betaalde voetbal in Nederland dan wel in België te keepen.

Wie is je favoriete club in de Jupiler Pro Legeau en in het buitenland?

Mijn favoriete club in de Nederlandse competitie is PSV. Ik ben altijd fan geweest van PSV en zal ook nooit voor een andere club supporteren. Buiten de Eredivisie ben ik fan van Liverpool, want daar voetballen een aantal Nederlanders en ik vind Jürgen Klopp een top trainer.

Wie is je Idool?

Mijn idool is Gianluigi Buffon. Hij is een echte topkeeper. Heeft alles meegemaakt en ondanks zijn leeftijd nog altijd topfit en spelend op het hoogste niveau. Wat ik ook zo mooi vind aan hem is dat hij ondanks zijn roem en geld dat hij verdiend heeft normaal is gebleven en niet zijn lichaam volledig getatoeëerd heeft wat in het hedendaagse voetbal een uitzondering is geworden.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

In de periode toen ik bij MVV keepte zijn we bij Johan in de Soccer Arena te Genk ingestapt. De trainingen van Johan waren op een hoger en intensiever niveau dan bij MVV. Ik heb van hem veel geleerd. Toen hij stopte in Genk en de eigen Johan Bogaerts keepersacademy begon, had ik wel twijfels over de lange reistijd vanuit mijn woonplaats (net over de grens in Nederland), maar na één proeftraining was ik alweer verkocht en sindsdien train ik weer iedere week met veel plezier in Tienen bij Johan Bogaerts keepersacademy. Ondanks de intensieve trainingen en het hoge niveau is er ook tijd en aandacht voor de keepers en wordt er op een leuke manier met ons omgegaan. Ik persoonlijk denk dat op deze wijze het beste in ons als keeper naar boven wordt gehaald. Johan, Andy & Sonny, ga zo door!

2 Comments
  1. Rick & Kevin 22 juni 2020 at 3:22 pm - Reply

    Top Finn

  2. Joran Franssen 22 juni 2020 at 6:08 pm - Reply

    Lekker bezig Finn!

Leave A Comment