Finn Soers STVV U13 Elite

Waarom ben je keeper geworden?

Ik ben zoals de meesten begonnen als veldspelertje, waarbij er beurtelings in het doel moest gestaan worden. In tegenstelling tot vele van mijn ploegmakkers vond ik in het doel staan erg leuk. Toen bleek dat ik er ook een beetje aanleg voor had, had ik helemaal de smaak te pakken.

Wat zijn je sterke punten?

Ik ben niet de grootste van gestalte, maar beschik wel over wat sprongkracht om dat te compenseren. Voorts heb ik vrij goede reflexen. Ik krijg regelmatig te horen dat het meevoetballen en mijn coaching al vrij goed zijn voor mijn leeftijd.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

Als ik echt mag dromen dan zou ik zeggen Ajax en Real Madrid. Maar ik ben al super blij dat ik de stap kan zetten naar elite voetbal bij STVV. Eerst hard werken om de jeugdreeksen daar te mogen doorlopen en wie weet ooit in de voetsporen treden van Simon Mignolet als eerste doelman bij de kanaries.

Wie is je Idool?

Simon Mignolet. Simpelweg omdat het een complete doelman is : het keepen zelf, het voetballend vermogen, de coaching… hij heeft het allemaal. Daarenboven is het ook nog een limburger uit de streek.

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Een lichte voorkeur voor Standard omdat mijn papa en heel wat familie al sinds jaar en dag supporter en abonnee zijn. En nu natuurlijk ook STVV 😊.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Het is een megagoede keepersacademy. De trainingen zijn erg gevarieerd en uitdagend. Alle aspecten die belangrijk zijn komen aan bod. Het is nu mijn tweede reeks en ik kan zeggen dat ik al erg veel heb bijgeleerd. Ik kom elke week met heel veel plezier trainen, met de bedoeling om als een ietsje betere doelman van het veld te stappen. En daar helpen de coaches zeker en vast mee.
One Comment
  1. Max 20 maart 2021 at 3:52 pm - Reply

    Goed gedaan Finn!

Leave A Comment