Lyano Thys U11 – Eendracht Maasmechelen

Lyano Thys is al geruime tijd en een fan van Johan Bogaerts. Zo was hij al van op jonge leeftijd terug te vinden op de keeperstrainingen in de Soccer Arena te Genk. Toen Johan dan ook de keuze maakte van zijn eigen keepersacademy op te starten was de keuze snel gemaakt. De afstand die we wekelijks moeten overbruggen van Maasmechelen naar Tienen nemen we er graag bij. Het is inderdaad een stukje rijden, maar voor kwalitatieve trainingen doen we dit met alle plezier. Lyano kijkt dan ook wekelijks uit naar de trainingen.

Waarom ben je keeper geworden?

Drie jaar lang was Lyano terug te vinden als veldspeler, toch was het niet vreemd dat hij snel in de voetsporen van zijn papa zou treden. Die tot op vandaag nog steeds actief is als keeper en keeperstrainer. Zelf hebben we een enorme vooruitgang gezien van die kleine jongen die grote stappen zet.

Wat zijn je sterke punten?

Ondanks zijn jonge leeft zijn de korte en lange passen een positieve eigenschap. Zo probeert Lyano steeds de voetballende manier te kiezen bij het uitvoetballen, maar is er hiervoor geen mogelijkheid beschikt hij ook over een goede lange bal om het spel te verleggen.

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Voor wie Lyano kent zal het je niet verbazen dat de club waar die zelf ooit graag aan de slag zou willen gaan Club Brugge is.

Wie is je favoriete club in de Jupiler Pro Legeau en in het buitenland?

Wanneer je Lyano ook ziet de kans is groot dat hij wel iets aanheeft van zijn favoriete club. Een short, een t-shirt, een pet tot zelfs de drinkbus behoren tot zijn assortiment :-). Je hoeft dus niet ver te gaan zoeken om Club Brugge en Napoli (met name Dries Mertens) terug te vinden in de kleerkast en zelfs in zijn boekentas.

Wie is je Idool?

Hoe kan het ook anders wanneer je grote supporter bent van Club Brugge dan dat Simon Mignolet je favoriete doelman is. Een doelman met veel charisma en vertrouwen. Dit straalt hij ook af naar zijn medespelers een plezier om naar te kijken vindt Lyano.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Ondanks de lange autorit van ongeveer 1 uur blijf ik naar de Johan Bogaerts Keepersacademy komen. De trainingen zijn vrij intensief, maar ik word er een betere keeper van en ze zijn nog leuk ook.

Leave A Comment