Kaj Mutton U15 – Sportief Rotselaar

Ook Kaj Mutton traint al geruime tijd onder de hoeden van Johan Bogaerts. Eerst in de Soccer Arena in Genk en daarna in de Johan Bogaerts Keepersacademy. Als er iemand dus de vooruitgang van Kaj heeft mogen meemaken is het Johan Bogaerts wel. Een topper in wording, meer woorden kunnen we echter niet vertellen over Kaj. Gepassioneerd en talentvol een mooie combinatie om het ver te brengen. Toch ging ons hart soms bloeden als we hoorde dat Kaj geen doelman meer was, maar plezier en school moet altijd op de eerste plaats blijven komen. En kijk vandaag kunnen we Kaj weer tot keeper van de week verkiezen.

Waarom ben je keeper geworden?

Kaj is in het begin van zijn nog jonge carrière als veldspeler begonnen en volgde extra techniek training in de Masita Soccer Arena van Genk. Het duurde dan ook niet lang voor zijn oog viel op de leuke trainingen die Johan Bogaerts daar ook gaf op hetzelfde moment. Dus waarom eens niet uitproberen moet Kaj gedacht hebben. En zo gebeurde ook. Omdat deze training hem zo goed bevallen was en het keeper zijn misschien wel in zijn bloed zat is hij dit dan ook gewoon blijven doen.

Wat zijn je sterke punten?

Reflexen, voetenwerk, coördinatie, mee voetballen in opbouw en explosief handelen.

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

De Franse voetbalcompetitie Ligue 1 lijkt Kaj een mooie competitie om in te voetballen. Olympique Marseille is dan ook een traditie club met fantastische sfeer en supporters. En welke voetballer wilt geen prijzen winnen? Wanneer we nu als jeugdspelers naar een kampioenschap toe kunnen toewerken is dat al enorm leuk. Dus Europees voetbal kunnen spelen is dan ook een droom voor velen.

Wie is je favoriete club in de Jupiler Pro Legeau en in het buitenland?

KV Mechelen een ploeg die het de laatste jaren niet echt makkelijk heeft gehad met de wel gekende verhalen. Toch blijft het een ploeg die een sterke aanhang heeft van Supporters en die een sfeer kunnen genereren in een stadion dat je op niet veel plaatsen zal evenaren. Wanneer we naar het buitenland gaan kijken is Liverpool de favoriet van Kaj. Om het kort en in Kaj zijn woorden te zeggen, ECHT TOP!

Wie is je Idool?

Thibeau Courtois één van de beste keepers van België en zelfs van de wereld. Een keeper die ook steeds hard heeft gewerkt om zijn doelen te behalen en ondanks alles toch nuchter is gebleven. Als keeper is het misschien “makkelijker” om top te zijn in de Belgische competitie, maar wanneer je de overstap kan maken naar Atletico Madrid, Chelsea en Later zelfs Real Madrid dan heb je als keeper wel bewezen dat het geen toeval was en dat je op elk niveau kan presteren. Onder welke omstandigheden dan ook.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Johan Bogaerts is misschien wel het grootste idool van Kaj. Zo vertelt hij dan ook dat hij alles geleerd heeft van Johan. Zijn eerste keeperstraining was dan ook onder de hoede van Johan en 5 jaar later volgt hij nog steeds keeperstraining bij de Johan Bogaerts Keepersacademy. De trainingen zijn vaak zeer intensief maar Kaj blijft deze steeds met dezelfde ingesteldheid afwerken. Met volle overgave, enthousiasme en plezier. Andy is zoals sommige mensen wel eens zeggen de mini Johan Bogaerts. De trainers op de JB Academy zijn zeer complementair en gaan zeer gedreven en enthousiast te werk. De locatie in Tienen en omstandigheden waarin getraind worden zijn dan ook een droom om optimaal te kunnen presteren.

Leave A Comment