Thibau Tollet U12 – KVK Tienen

Waarom ben je keeper geworden?

Zoals zovelen onder ons begon Thibau ook bij de plaatselijke voetbalclub Boutersem. Zo werden de velden bij de U8 reeds onveilig gemaakt en voorzien van scherpe acties met het oogpunt om een doelpunt te kunnen scoren. Toen hij de overgang  als U9 maakte naar het grotere KVK Tienen was dit nog steeds als veldspeler. Helaas door een blessure was het niet meer de actie maken om een doelpunt te kunnen maken, maar net ervoor te zorgen dat er geen doelpunt gemaakt kon worden. Als voorbereiding en om de basis te verbeteren daar Thibau niet meteen aan de slag was gegaan als doelman kwam hij terecht in Genk bij de Soccer Arena. Daar werden keeperstrainingen georganiseerd door Johan Bogaerts. Toen ontdekte hij ook het plezier en de waarde van doelman te zijn en besloot hij ook ook na zijn blessure verder te werken aan zijn carrière als doelman.

Wat zijn je sterke punten?

Reflexen, mee voetballen, duiken en coachen

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Atlético Madrid één van de clubs waar één van onze grootste keepers en tevens ook naamgenoot Thibau(t) Courtois  gespeeld heeft. Een mooie competitie gekoppeld met vaak mooi weer. Een ideale competitie dus om aan de slag te gaan. Aangezien de kansen om het tot dit niveau te brengen slechts beperkt zijn tot een elitegroep onder de doelmannen is het uiteraard ook leuk om in de toekomst doelman te zijn van mijn eigen club. En wanneer je Arthur Hannes ooit mag vervangen moet je als keeper uit een stevig en goed hout stuk gesneden zijn, want beter doen zal niet makkelijk zijn, maar wel het doel!

Wie is je favoriete club in de Jupiler Pro Legeau en in het buitenland?

Als we naar de favoriete ploegen van Thibau vragen krijgen we Standard de Liège en Bayern München te horen. Toeval dat beide ploegen in het rood wit spelen?

Wie is je Idool?

Jan Oblak (Atlético Madrid) een keeper met uitstraling, maar misschien nog meer een doelman die je zowat elk youtube filmpje met de beste reddingen zal tegenkomen. Een Doelman die nooit opgeeft en altijd hoe hopeloos de situatie ook lijkt zal blijven gaan om zelfs die 2de bal toch nog te kunnen stoppen. Wij als jongere doelmannen moeten hier veel van leren, want soms denken we wel dat we een bal nooit meer gaan kunnen redden en geven we het soms al op, maar je weet nooit wat die speler gaat doen. Dus altijd mooi om dergelijke doelman te zien zodat we telkens weer opnieuw zien dat we nooit mogen opgeven en elke bal moeten willen stoppen. De wil moeten hebben om die bal te stoppen!

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Ondanks dat er van ons verwacht wordt dat we elke training het beste van ons zelf geven weten de trainers van de Johan Bogaerts Keepersacademy ons ook wel te motiveren om dit steeds te blijven doen met het nodige plezier. Omdat ze ook steeds het beste uit ons als keeper weten te halen week op week kan het niet anders dan dat wij als keepers beter moeten worden. De Johan Bogaerts academy heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben.

Leave A Comment