Rune Ulens U13 – Thes Sport

Waarom ben je keeper geworden?

Zoals zoveel keepers onder ons is het verhaal van Rune niet veel anders. Na een jaartje bij de plaatselijke U7 van VC Bekkevoort als veldspeler te spelen was het bij de U8 de ideale moment om in de voetsporen van zijn papa als doelman  te treden. De papa van Rune die zelf actief was in de provinciale reeksen gaf zo dus de microbe door om onder de lat plaats te nemen. Dat eerste jaar als doelman bij VC Bekkevoort moet ook andere zijn opgevallen, want al snel maakte Rune de overstap naar Thes Sport waar hij ook meteen zou doorschuiven naar de U10. Als voetballer en als doelman in het algemeen is het niet altijd rozengeur en maneschijn, want door een polsblessure werd Rune verplicht om tijdelijk van de zijlijn toe te kijken. Omdat dat nog niet genoeg slecht nieuws was werd zelfs even getwijfeld om door deze blessure het keeper zijn vaarwel te zeggen. Gelukkig kwam het niet zo ver en kon Rune de U11 en U12 op IP niveau doorlopen als doelman. Om geen enkel risico te lopen werd deze pols wel 2 x per jaar gecontroleerd in het UZ Leuven.

Wat zijn je sterke punten?

  • Goed meespelen, voetenwerk
  • Positie kiezen, doel klein maken en uitkomen
  • De wil om beter te worden en bij te leren

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Rune is zeker en vast gelukkig met zijn huidige ploeg Thes Sport want daar zitten dan ook zijn beste vrienden. Een groep vrienden die elke wedstrijd voor elkaar door het vuur wilt gaan om met de overwinning naar huis te kunnen gaan. Het is dan ook leuk en een zeer mooi niveau om later in de eerste ploeg van Thes te mogen spelen. Ze spelen toch 1ste nationale van onze Belgische competitie en doen jaarlijks mee aan de top van de rangschikking. Natuurlijk wanneer je graag keeper bent dan kan het ook niet anders dan dat je elke training en wedstrijd met volle overgave traint en speelt. De wil om beter te worden zit zeker in het bloed. En zeg nooit nooit, maar als het dan toch een stapje hoger zou mogen zijn staat KRC Genk zeker bovenaan het lijstje van de club waar Rune aan de slag zou willen gaan.

Wie is je Idool?

Maarten Vandervoordt een jong super talent dat enkele jaren geleden door KRC Genk werd weggeplukt door de grote aartsrivaal STVV. De meeste van ons zullen Maarten wel kennen als de jonge doelman die vorig jaar bij KRC Genk door blessures en wisselvallige prestaties van doublure voor de leeuwen werd gegooid in niet alleen de Belgische competitie maar ook de Europe League. Niet makkelijk voor een 17 jarige om meteen tussen al die grote namen op het veld te staan. Een persoonlijke ontmoeten zal wel zeer snel plaatsvinden, want ik heb nog een paar handschoenen van hem te goed :-)

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Zeer goede opleiding, keepers kwaliteit en leuke oefeningen en trainingen door 2 top trainers. Johan en Andy halen het beste uit ons als keepers. Je kan niet naar huis gaan van deze trainingen wanneer jezelf niets hebt bijgeleerd of je niet voldaan voelt. De trainingen zijn soms intensief, maar altijd met het oog om ons beter te maken en onze kwaliteiten te versterken en onze minder goede punten bij te schaven.

Na elke training van de academy heb ik wel weer wat te vertellen tegen mijn ploeggenoten. Het was dus ook enorm spijtig dat de stage naar Lombardsijde tijdens de paasvakantie door corona niet kon plaatsvinden. Stiekem hoop ik dan ook dat we dit volgend jaar opnieuw kunnen doen zodat ik de verhalen toch nog kan vertellen, maar om te beginnen kijk ik nu alvast weer uit naar de volgende training.

Leave A Comment