Daan Van Daele U13 Provinciaal (Sportief Rotselaar)

Waarom ben je keeper geworden?

Zoals bij zoveel pupillen is er vaak nog een beurt rol als doelman. Dit omdat men vaak de jongeren willen laten kennismaken met de verschillende aspecten van het voetbal.  Het was dan ook steeds uitkijken naar het moment dat Daan opnieuw mocht plaatsnemen in het doel. Vanaf de U9 werd de pijn van het lange wachten al wat dragelijker, want er werden mooie afspraken gemaakt mijn zijn toenmalige trainer dat hij iedere week een helft in de goal zou mogen staan.
Bij de U10 was het dan zo ver. Niet meer moeten wisselen en elke week opnieuw een hele wedstrijd in het doel. Wanneer je niets liever doet en het een echte passie is dan is dat het mooiste moment van de week (buiten naar de Johan Bogaerts Keepersacademy gaan uiteraard)

Wat zijn je sterke punten?

  • Goede reflexen
  • explosief
  • goede sprongkracht

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Binnen de keepersacademy kennen we Daan als een bescheiden jonge man. Een jonge doelman die zijn ambitie soms wel een lat hoger moet durven te leggen. In de eerste ploeg van Sportief Rotselaar zou al mooi zijn. Mocht een hoger niveau mogelijk zijn dan staat KV Mechelen of Club Brugge zeker op het lijstje van Belgische topclubs waar Daan aan de slag zou willen gaan.

Wie is je Idool?

Thibaut Courtois niet alleen één van de beste keepers van België, maar tevens ook van de wereld. Je word niet voor niets uitgeroepen tot beste doelman op een WK. Zo is hij niet enkel van belang voor onze eigen Belgische ploeg, maar ook bij Real Madrid zal hij een groot aandeel hebben mochten ze één van de komende weken de landstitel behalen. Dit zal mede dankzij zijn het feit zijn dat je hem nauwelijks op een foutje zal betrappen en steeds het hoofd rustig weet te houden in moeilijke situaties. Deze prestaties wekelijks op de mat weten te brengen nadat je toch vaak ben afgemaakt in de pers, duid op een sterke persoonlijkheid die weet om te gaan met kritiek en dit omzet in energie om steeds beter te doen. De kracht die een goede doelman nodig heeft om het te maken binnen een grote club.

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Club Brugge momenteel de te kloppen club uit de Jupiler Pro Leageu die dan ook nog eens de andere grote doelman van België wist terug te halen uit de toch wel veel grote Engelse competitie. Ook de manier Waarop ze spelen is iets waar Daan graag naar kijkt en dan ook iets van probeert op te steken om in zijn eigen spel te verwerken. Wanneer we dan even buiten de eigen grenzen gaan kijken moeten we niet eens zo ver weg gaan om een andere grote Europese topclub waar Daan naar opkijkt tegen te komen. PSG Parijs de stad van de liefde, maar in dit geval ook de stad of ploeg van de centen die heel wat toptalenten in hun rangen hebben en zo heel wat harten van de supporters sneller kunnen doen laten slaan.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

We haalden het hierboven al even aan. Het is elke week opnieuw uitkijken naar de wedstrijd van het weekend, maar zeker ook naar de trainingen van de Academy. Het zijn Zeer afwisselende, en soms ook heel intensieve trainingen, maar dat maakt het ook net zo superleuke trainingen. Johan en Andy geven ons niet alleen trainingen, maar geven ons ook tips en delen hun ervaringen met ons zodat wij deze kunnen meenemen en ons verbeteren. Ze verwachten steeds dat je het beste van jezelf geeft. Ze willen u echt beter maken. Het feit dat ik in de oudere groep zit, wilt ook zeggen dat ik samen train met jongens met meer ervaring en waar we dus naar kunnen opkijken.

One Comment
  1. Harry Dehaes 15 juli 2020 at 11:31 am - Reply

    Super Daan!! Veel succes man!!
    Groetjes Harry

Leave A Comment