Nesta Debusschere U19 Bierbeek IP

Waarom ben je keeper geworden?

Nesta Debusschere en zoon van Benny Debusschere die ondermeer uitkwam KV Mechelen, RSC Anderlecht, Standard Luik & RFC Seraing. Zoals met zoveel kinderen treden deze vaak heel vroeg in de voetsporen van de ouders. Ook bij Nesta wast dit niet anders en was de bal op jonge leeftijd al snel een deel van het normale leven binnen des huizes. Toch kwam er een periode dat voetbal niet meer de passie was en werd dan ook beslist om te stoppen met voetballen en voor een andere sport te gaan. Zo deed hij tussen zijn 8 en 13jaar ondermeer aan atletiek en tennis.  Op zijn 13de verjaardag kwam de voetbal microbe toch terug en besloot hij om ditmaal aan de slag te gaan als doelman van Jong Hoegaarden. Een goede keuze want met het talent, passie en motivatie die hij uitstraalt zijn wij er van overtuigd dat er nog een mooie carrière te wachten staat. 

Wat zijn je sterke punten?

Als doelman is het niet altijd belangrijk om die ene wereldsave te kunnen doen, maar is het zeker ook zo belangrijk om die ene belangrijke redding te kunnen voorkomen door een goede coaching van de teamgenoten. De gedrevenheid en motivatie speelt zeker een grote rol in wat Nesta zal nog bereiken. Hij wil graag beter worden en is dan ook bereid daarvoor hard te werken. De voetballende kwaliteiten noemt hij dan ook één van zijn mindere kwaliteiten. Dit misschien door dat hij pas terug op zijn 13de is beginnen voetballen en zo wat extra voetballende trainingen en ervaringen mist. Maar ook hier door hard te werken is er de laatste jaren al een mooie verbetering te zien en zullen deze de komende jaren nog veel verbeteren.

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Zoals elke doelman moet de droom zijn om zo hoog mogelijk te spelen. Zo is ook de droom van Nesta om ooit in de hoogste klasse van onze Belgische competitie te mogen spelen. De nuchtere persoon in hem weet ook dat er om dit te bereiken reeds van op jonge leeftijd kei hard gewerkt moet worden en ook veel gelaten moet worden. Allemaal opofferingen die hij graag wil doen om zo hoog mogelijk uit te komen en nog heel wat jaren onder de lat te mogen staan van een mooie club.

Wie is je Idool?

Elke doelman heeft net als een veldspeler zijn sterke en minder sterke punten. Daarom is er niet echt één persoon die er bovenuit steekt. Nesta kijkt graag naar de sterkste punten van iedere doelman. Mochten ze deze dan kunnen combineren in één persoon heb je ongetwijfeld de beste doelman ter wereld. Nu welke doelmannen zijn dan goed in welk onderdeel? Ter Stegen is zonder enige twijfel de beste doelman met zijn voeten. Zijn precieze balverwerking bij Barcelona is fantastisch om naar te kijken. Alleen jammer dat hij dit niet kan tonen bij de nationale ploeg van Duitsland. Courtois is op zijn lijn wel echt fantastisch. Hoe hij al verschillende keren dit seizoen Real Madrid redde is gewoon prachtig om te zien en dat maakt ons ook weer wat trotser op ons kleine België.

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

De papa van Nesta speelde voor verschillende mooie en grote clubs in België. Eén van zijn favoriete clubs is dan ook RSC Anderlecht en gaf deze smaak dan ook door naar zijn snaak die daar verschillende keren stond te supporteren voor zijn papa. 

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Ik train nog niet zo heel lang mee met Johan maar ik vind het wel echt leuk, die extra training doorheen de week doet me echt goed en motiveert me. De trainingen zijn kwaliteitsvol en intensief. Ik ben blij elke week te mogen deelnemen aan de trainingen!

Leave A Comment