Ricco Vanstraelen U17 KVK Tienen IP

Waarom ben je keeper geworden?

Het keeper zijn is bij Ricco niet zoals bij zovelen van thuis met de paplepel meegegeven. Vaak is het zo dat je papa in het verleden al doelman was en de zoon of dochter dit graag wilt verder zetten. De mama’s daar en tegen zijn vaak wat voorzichtiger in dit, want zij zien de doelman als de “gevaarlijkste” positie op het veld, maar uiteindelijk moet iemand de positie invullen en wanneer ze merken dat zoon- of dochterlief dit heel graag doet gaan ze vaak toch door de knieën. Ook zo liep het ten huizen Vanstraelen. Zijn team had geen vaste doelman en de trainer stelde de vraag wie van de jongens zin had om deze wedstrijd in doel te keepen. Eén jonge man stak snel zijn vinger in de lucht en nam deze wedstrijd plaats onder de lat. Omdat dit zo goed was meegevallen is Ricco er nooit meer uitgegaan.

Wat zijn je sterke punten?

Ricco speelde voor dat hij bij KVK Tienen terecht kwam bij Oud Heverlee Leuven. Je moet als doelman op elk niveau goed met de voeten overweg kunnen, maar zeker op dit niveau. Je mag nog de beste doelman zijn in ballen pakken, wanneer je voeten niet voldoende ontwikkeld zijn kom je op dit niveau niet aan de slag. Toch zou hij zich meer omschrijven als een doelman met prima reflexen en lage ballen.

Waar zie jij je of wil je later zelf spelen?

Zo nuchter als Ricco is plakt hij hier liever geen naam of niveau op. Uiteraard wil hij het liefste zo hoog mogelijk aan de slag kunnen blijven, maar hij wilt alle opties openhouden die hem in de toekomst zouden kunnen worden aangeboden. Ricco is een doelman met ervaring op het elite niveau met de jeugd die onlangs de stap heeft gemaakt naar het IP niveau. Door enkele blessures kort op elkaar heeft hij heel wat ritme moeten missen, maar dit wilt zeker nog niet zeggen dat hij zijn dromen heeft opgeborgen. Hij bekijkt het dag per dag en zal hard blijven werken om zijn dromen waar te maken.

Wie is je Idool?

Joe Hart is / was zeker één van de favorieten waar Ricco graag bleef naar kijken wanneer deze op televisie verscheen. Niet vreemd wanneer je naar de erelijst en caps voor de Engelse ploeg gaat kijken natuurlijk. Wanneer je dit allemaal bij elkaar kan spelen betekent dit ook dat je een doelman bent met grote klasse en veel uitstraling. Helaas is deze nu naar de achtergrond verdwenen als derde doelman bij Tottenham en zien we hem minder in beeld verschijnen.

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Heel wat jeugdjaren werden versleten op de voetbalvelden van OHL of Oud-Heverlee Leuven. Deze terreinen worden dan ook een beetje beschouwd als een 2de thuis. Ricco bracht er iemand uren door om zijn geliefkoosde hobby uit te oefenen. We kijken dan ook niet raar op wanneer hij OHL als één van zijn favoriete teams noemt. Dat deze sinds dit seizoen opnieuw aan het werk zijn op het hoogste niveau is natuurlijk een mooie sureplus voor een in hart en nieren supporter zoals Ricco. Wanneer we verder gaan kijken horen we de naam Manchester City vallen. Met één van de beste Belgische voetballers op de grasmat is dit niet verwonderlijk. Ze spelen dan ook misschien wel de mooiste voetbal dat je op de beeldbuis ziet komen.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

De trainers verwachten wel dat we elke week ons niet 100% maar 200% geven op de training. Alleen op deze manier kunnen ze van ons een betere doelman maken. Toch ondanks de hoge intensiteit wordt het fun gehalte niet vergeten. Door zeer variërende trainingen blijven we steeds leergierig en blijft het aangenaam om ons elke week volledig te smijten.

Leave A Comment