Milan Martens HIH Hoepertingen U13 Regionaal

Waarom ben je keeper geworden?

Keeper zijn is iets dat je niet zo maar doet en blijft doen. Keeper zijn moet een passie zijn om het te blijven doen. Je hoort het wel vaker dat mensen zeggen dat je een beetje gek moet zijn om doelman te worden. Nu persoonlijk vinden wij dat niet zo. Als we naar de wedstrijden kijken vermoeden we dat er meer spelers met een serieuze blessure naar de kant gaan dan de doelman. Maar wanneer doelman zijn in je bloed zit dan geef je je gewoon volledig en dan wil je elke bal proberen uit je doel te houden. 

Wat zijn je sterke punten?

Als je Milan in het seizoen zal tegenkomen zal jij als spits beetje bang krijgen. Daar staat een Mature “man” in het doel waar iedereen bang van moet hebben. Soms ontbreekt het Milan nog wat aan zelfvertrouwen, want wij zijn er van overtuigd dat hij nog veel in zijn mars heeft dan dat hij soms laat zien. Dus ben jij de volgende die tegen hem moet spelen? Wees dan gewaarschuwd want de half hoge ballen zijn deze dat hij het liefste heeft en dus met plezier voor je uit zijn doel zal houden. 

Wie is je Idool?

Als Limburger is het niet makkelijk kiezen met 2 grote doelmannen die uit dezelfde streek komen, maar als je uit de streek van Sint-Truiden komt dan gaat je voorkeur naar Simon Mignolet. Niet alleen omdat deze bij STVV gespeeld heeft, maar des te meer omdat deze nu onder de lat staat van zijn favoriet team Club Brugge. Ook Matthew Ryan heeft een plaatsje in zijn hart veroverd toen deze aan de slag was bij Club Brugge. Het is net zoals Simon Mignolet een doelman met heel veel uitstraling een weergaloze traptechniek. 

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Een vraag die een beetje overbodig is voor ons, want iedereen weet dat Milan een enorme supporter is van Club Brugge, er gaan dan ook maar weinig competitie wedstrijden voorbij dat Milan niet in de tribune van zijn favoriete club te vinden is. En geef toe om de 14 dagen een ritje maken van ongeveer 300 a 350km om een wedstrijdje mee te pikken. Niet iedereen zou het er voor over hebben, maar Milan doet het met de glimlach voor zijn Club Brugge. 

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

De trainingen zijn zeer intensief en ik moet me steeds 100% geven. Vermoeiend maar we worden er alleen maar beter van. De trainers geven ons dan vaak ook kleine en grote tips mee uit hun eigen ervaringen. Door deze met ons te delen hopen ze dat we nog beter zullen worden en deze tips ook mee zullen nemen in onze trainingen en vooral wedstrijden. We trainen tenslotte om een betere doelman te worden. Niet alleen op de trainingen, maar vooral om met veel meer zelfvertrouwen aan onze wedstrijd te beginnen en steeds weer opnieuw die 0 proberen te houden. 

One Comment
  1. Dennis Poppe 16 oktober 2020 at 9:21 am - Reply

    Milan, doe zo verder! Wie weet kan je ooit je droom realiseren om onder de lat te staan bij FCB.
    Grts
    Je ex trainer

Leave A Comment