Keano Reyserhove KFC Eendracht Stevoort U15 Regionaal

Waarom ben je keeper geworden?

Keano was geen vroege vogel wat voetballen betreft. Zo begon hij niet als U6 met voetballen, maar kreeg hij de microbe pas te pakken op 10 jarige leeftijd. De eerste club waarbij hij aan de slag ging was Zepperen Brustem, maar dan niet als doelman, maar als spits. Toen de doelman van zijn team gekwetst uitviel en er geen 2de doelman voorzien was trok Keano snel de handschoenen aan om zijn team verder bij te staan. Vanaf toen was de microbe ook snel overgeslagen om als doelman verder te gaan.

Het noodlot sloeg echter een klein beetje toe toen hij bij de U13 IP van Zepperen Brustem aan het seizoen begon. Maar liefst 4 teams kreeg hij voor de kiezen geschoteld dat seizoen. De ploegen doen heel veel voor de jeugdwerkingen zo optimaal te laten verlopen en dat lukt vaak heel aardig. Helaas dat jaar lukte dat iets minder goed en moest hij door gebrek aan voldoende spelers steeds opzoek naar een nieuw team. Zo kwam hij dat seizoen bij Jong STVV, Jeuk en Nieuwerkerken terecht om uiteindelijk met zijn huidige team KFC Eendracht Stevoort uit te komen.

Wat zijn je sterke punten?

Als doelman heb je het volledige overzicht en kan je je ploeggenoten het beste sturen. Dat probeert Keano dan ook zoveel mogelijk te doen zodat zijn medespelers het iets makkelijker hebben. Hebben ze geen andere uitweg meer, dan staat Keano steeds paraat om mee te voetballen en een oplossing aan te bieden zodat de bal toch binnen de ploeg kan blijven en er opnieuw gebouwd kan worden aan een volgende aanval.

Ook hoge ballen bij hoekschoppen of voorzetten komen plukken is iets wat hij wel graag doet. Een hoge bal plukken is één van de moeilijkste factoren binnen het keepen dat er is. Er komen zoveel verschillende factoren bij kijken waar je als keeper rekening mee moet houden om de juiste timing te hebben. Zijn grootste fan (zijn opa) geeft hem dan soms ook de raad van dat hij moet durven wachten daar hij nog al wel eens onder de bal durft door te gaan. Binnen de Johan Bogaerts Keepersacademy wordt wel eens vertelt dat vroeger de “dikste, lompste en stomste” in de goal werd gezet, maar dat dit in het moderne voetbal helemaal niet meer waar is. Dat ze nu de slimste in de goal zetten, want als doelman moet je tegenwoordig niet alleen maar ballen kunnen pakken, je moet kunnen voetballen, je moet inzicht hebben, je moet kunnen coachen en je moet vooral goed kunnen keepen.

Wie is je Idool?

Uiteraard moeten we bij een echte Truienaar niet ver gaan zoeken. Simon Mignolet is niet alleen afkomstig uit Sint-Truiden, maar begon zijn carrière dan ook nog eens bij dezelfde club. We gaan er nu zelf een kleine anekdote bijvertellen, maar wist jij dat Simon Mignolet ook als Spits begonnen is? Ja hoor Simon was in het begin van zijn carrière ook geen doelman. Enkel toen ze niet in hem geloofde als spits en hem in de goal plaatste kreeg hij ook de microbe van het doelman zijn te pakken. En het verdere resultaat van deze stap moeten we je uiteraard niet meer vertellen.

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Het is wel leuk binnen de Johan Bogaerts Keepersacademy er zijn verschillende keepers die supporter zijn van Club Brugge en hebben we dus ook wekelijks wel wat om over te praten. We zouden zelfs een kleine supportersclub kunnen oprichten binnen de academy, want we zijn dan allemaal fan van Club Brugge maar steevast ook van Simon Mignolet. Een wereld doelman die ze gelukkig bij Club Brugge hebben kunnen binnenhalen en waar we graag over praten welke wereldreddingen hij het voorbije weekend heeft uitgevoerd om “ons” Club Brugge weer aan de overwinning te helpen.

Mocht hij ooit uitvallen of stoppen met keepen mogen ze mij altijd bellen (lacht).

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Aangezien ik herhaaldelijk zonder ploeg kwam te zitten moest ik mij iedere keer opnieuw bewijzen tegenover een nieuwe club waar ze iedere keer al een keeper hadden. Er kan immers maar één keeper in de goal staan en aangezien er tijdens de wedstrijden onbeperkt mag gewisseld worden kiezen de meeste trainers voor een extra veldspeler ipv. een 2de doelman.

Om mijzelf naar een hoger niveau te brengen ben ik vorig seizoen dan gestart bij de Johan Bogaerts Keepersacademy. Helaas door Covid19 werd het seizoen vroegtijdig beëindigd. Gelukkig konden we in de zomer de trainingen weer hervatten en zo verder werken naar het nieuwe seizoen.

De trainingen zijn zwaar, maar ik vind het telkens leuk om op aanwijzen van ervaren trainers mijn grenzen te verleggen. De keuze om mij voor de nieuwe sessie van september in te schrijven was dus ook snel gemaakt. De verplaatsing van Sint-Truiden naar Tienen valt best mee en je krijgt er als doelman ook veel voor terug. Een goede nachtrust op woensdag is er bv eentje van.

Leave A Comment