Jorre Vangoidsenhovene KVK Tienen U15 IP

Waarom ben je keeper geworden?

De keuze van de eerste voetbalploeg zoeken we vaak lokaal waar we dan onze eerste stapjes op een voetbalveld kunnen maken. Bij Jorre lag deze keuze wat anders. De lokale voetbalclub was een prima idee, maar dan enkel wanneer hij in de goal mocht gaan staan. Je merkt het als keeperstrainer vaak dat je ze er snel kan uithalen. De jongens waarvan je weet die gaan nooit uit het doel komen. Zo vond hij zijn eerste club als U8 bij de Rode Duivels Zoutleeuw met als trainer Jan Marsé. Ondertussen is Jorre terug te vinden op de terreinen van KVK Tienen, maar toch dankt hij veel aan zijn eerste trainer. Deze liet hem immers inzien dat je om een goede keeper te zijn ook perfect met de voeten overweg moet kunnen, maar het spel ook tactisch goed onder de knie moet hebben. Als doelman heb je dan ook het volledige overzicht en kan je bijsturen waar nodig. Zonder dit inzicht wordt het uiteraard moeilijk en dat heeft hij hierdoor mooi ervaren en veel uit kunnen leren.

Soms hoor je het wel eens. Trainer ik kan alles al. Gelukkig is Jorre een doelman die steeds wilt blijven bijleren en beter wilt worden met elke training die hij volg of elke wedstrijd die hij speelt.

Wat zijn je sterke punten?

We zien het te vaak met nieuwe doelmannen die in de Johan Bogaerts Keepersacademy terecht komen. Keepers en soms ook andere keeperstrainers zijn te vaak te tevreden wanneer een bal uit het doel gehouden wordt. Ook wanneer deze bal eigenlijk in het bezig van de doelman had kunnen blijven. Het is een wil, een gedrevenheid om zo weinig mogelijk ballen aan te tegenstrever te geven. Hoe minder ballen, hoe minder ze kunnen scoren. En net dat is wat Jorre ook graag wilt en elke week opnieuw als doelstelling heeft. Zo weinig mogelijk ballen in zijn goal te zien verdwijnen.
Zelf hebben wij door de jaren heen een enorme en mooie progressie gezien en zijn we blij dat we Jorre ooit in onze academy hebben mogen hebben. Het zal een naam zijn die we als hij op deze manier blijft verder werken nog van zullen horen. Kom je in tussentijd toch ook in oog met Jorre weet dan dat zijn sterke punten één op één situaties, reflexen en meevoetballen zijn.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

KVK Tienen de ploeg waar Jorre momenteeel aan de slag is bij de U15 heeft de laatste jaren een mooie opmars gemaakt. Zo wist het van 3de Amateur tweemaal op rij kampioen te spelen en opnieuw uit te komen in 1ste Nationale. Een mooi niveau dat Jorre uiteraard later ook graag zou willen bereiken en dat mag uiteraard bij KVK Tienen zijn waar hij tegen dan toch heel wat jaren bij de jeugd zou doorlopen hebben. Een bepaald realisme is er ook wel, want hij beseft ook wel dat de plaatsjes op dit niveau enorm duur zijn en je er hard voor moet werken en blijven werken. Toch mag dat ook een niveau lager zijn in de amateur reeksen. Maar het aller belangrijkste is dat hij vooral actief kan blijven keepen en een meerwaarde kan betekenen voor zij ploeg. Welke of op welk niveau dit ook mag zijn.

Wie is je Idool?

Opvallend is de naam Manuel Neuer niet, want het is misschien wel één van de beste doelmannen ter wereld. Toch hebben we de naam hier bij onze doelmannen nog niet zo vaak horen vallen. Maar net zoals ons is Jorre van geen andere mening gedaan dat Neuer een plezier is om naar te kijken. Een doelman die enorm het spel probeert te lezen en ook goed kan inschatten hoe hoog hij kan gaan staan tijdens het spel. Daarbuiten is het een fantastische voetballer en kan hij geweldig meevoetballen. En waar het de jeugd soms ontbreekt of Neuer dit te over, LEF!

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Racing Genk is één van de top teams uit België. En waar we zoals in onze eerder doelmannen van de week al supporters hadden van STVV en Club Brugge, zitten we nu met een supporter van die andere Limburgse club. Gelukkig voor onze keepersschool verloopt alles rustig tussen deze verschillende clans :-).

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

De trainingen van de Johan Bogaerts Keeperacademy zijn voor mij iets om elke keer naar uit te kijken. De keepersacademy is niet alleen leuk en leerrijk met veel afwisseling, maar het zijn allemaal gedreven keepers om samen mee te trainen waardoor je jezelf nog meer tot een hoger niveau kan tillen.
Toen ik drie seizoenen geleden kon starten als doelman met KVK Tienen kreeg ik Johan Bogaerts alskeepertrainer. Toen ik vernam dat hij daarbuiten nog zijn eigen keeperacademy ging opstarten was ik in de wolken dat ik nu nog meer kon genieten van de gedreven trainingen van Johan en Andy om zo nog meer bij te leren.

Al ben ik een stille jongen, mijn zelfvertrouwen tijdens de wedstrijden is enorm gegroeid sinds ik train in de keepersacademy.
Over die stille jongen willen we toch graag nog een kleine nuance maken. Jorre is inderdaad een stille jongen die voor ons soms nog wat meer uit zijn schelp mag komen. Zijn mama en papa zullen dit zeker beamen dat dat thuis anders geen probleem is.

Daarom deze tip voor alle doelmannen. Misschien thuis iets stiller en iets mondiger op de voetbal? 

Leave A Comment