Sem Engels – KVK Wellen

Waarom ben je keeper geworden?

Be a hero, wie van ons wilt het niet zijn of worden in het leven? Inderdaad als jonge snaak is dit waar we allemaal wel eens van gedroomd hebben om die ene mooie duik te maken  in het slot van de wedstrijd die dan op elke jaar uitzending of in verschillende youtube video’s terugkomt. Niet alleen die ene redding, maar de roem die je krijgt van alle medespelers, trainers en supporters. Daar doen we het allemaal toch stiekem voor.

Wat zijn je sterke punten?

Binnen de Johan Bogaerts keepersschool geven we steeds eerlijk onze mening. Goede eigenschappen mogen niet, maar moeten worden uitgelicht, maar tevens moeten ook minder goede dingen aangekaart worden om hierin te kunnen groeien.  Sem heeft prima voeten, die voor zijn leeftijd al makkelijk een balletje in de 2de lijn kan leggen. Keepers met een aanzienlijke lengte pakken ballen vaak op hun reikwijdte waardoor ze misschien wel de juiste technieken hebben aangeleerd gekregen, maar niet altijd toepassen om een bal te stoppen. Daarom is het belangrijk dat deze technieken steeds weer opnieuw moeten toegepast worden om later ballen die harder en preciezer getrapt zullen worden ook nog te kunnen stoppen en weer de held van je team te kunnen zijn.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

Sem speelde al heel wat jaren voor RC  Hades Hasselt en zal volgend seizoen uitkomen voor KVK Wellen. Er veranderd dus niet extreem veel voor hem, want blijft op het IP niveau aan de slag. Toch hoopt hij om ooit eens van het elite niveau te mogen proeven. En wanneer we dan toch aan het dromen zijn, waarom niet Club Brugge of Real Madrid?

Wie is je Idool?

Edwin van der Sar zegt voor de jongeren onder ons misschien niet zo heel veel, maar deze boom lange keeper kwam voor het grootste deel van zijn carrière uit voor FC Ajax en wist enige titels te behalen alsook tot 2 maal toe de champions league. Door zijn enorme loopbaan met het Nederlandse elftal bleef hij niet onopgemerkt in het buitenland en zou hij nog voor Juventus, Fullham en Manchester United gaan spelen. Nadat hij in 2011 zijn loopbaan beëindigde kwam er nog een kleine opstoot toen hij in 2016 bij zijn club Noorderwijk nog eens onder de lat ging staan in een officiële wedstrijd. Beide keepers waren gekwetst uitgevallen en omdat hij het niet over zijn hart kon krijgen wou hij zijn team nog eenmaal uit de nood helpen. En laat dan net gebeuren waar Edwin van der Sar zo goed in was. Inderdaad een penalty stoppen!

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

In één van de vorige vragen kon je het al te weten zijn gekomen welke favoriete clubs tot het lijstje van Sem behoren. Inderdaad Club Brugge en Real Madrid, ook net de 2 teams waar onze 2 nationale doelmannen Simon Mignolet en Thibaut Courtois aan de slag zijn.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Het zijn Top trainingen bij de Johan Bogaerts keepersacademy. Het is iets waar je elke week opnieuw naar uitkijkt en waar je veel kan bijleren. Het zijn doorgedreven trainingen, maar wanneer je je 100% geeft tijdens de trainingen neem je er ook veel vertrouwen van mee naar je volgende wedstrijd. Afzien kan ook leuk zijn en dat is wat je bij de academy doet.  Ze hebben de beste keeperstrainers in de academy die week op week het beste van je als doelman naar boven proberen te halen.

PAASSTAGE

12,13 - 15 & 16 April

Ja het is weer bijna zo ver en onze paasstage kan van start gaan. Uiteraard zal deze steeds verlopen via de voorgeschreven normen. Wil jij ook nog een leuke paasstage op 12, 13, 15 en 16 april telkens van 09:00 tot 16:00? Professionele technische trainingen gecombineerd met wedstrijd gerichte trainingen en spel. Een leuke ervaring die je niet mag missen. Nog niet ingeschreven? Doe het dan snel want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je nu in
Leave A Comment