Zion Dupont – HO Bierbeek

Waarom ben je keeper geworden?

Je bent jong en je wilt wat? Vooral veel plezier maken. Dat zou de insteek moeten zijn van alle jongens en meisjes die met voetbal beginnen. Toen Zion op zijn 8 jarige leeftijd op regionaal niveau begon te voetballen was dat het enige dat wat door zijn hoofd spookte. Plezier maken met de jongens en ploeteren in de modder. En op welke positie kan je hiervan het meest genieten?

Wat zijn je sterke punten?

Het moet gezegd worden,  veel mensen onder ons zullen even naar boven moeten kijken wanneer Zion naast hen komt staan. Dat maakt het natuurlijk een stukje makkelijker als doelman, want laat ons eerlijk zijn hoge ballen gaan plukken lukt net iets makkelijker als je de lengte mee hebt. Wanneer je deze lengte nog eens kan combineren met een prima sprongkracht heb je heel wat strepen voor op de spits van de tegenpartij.

Ondanks zijn lengte heeft Zion ook prima reflexen in huis wat van hem ook een goede lijn doelman maakt. Toch ontbreekt het hem soms nog wel eens aan wat zelfvertrouwen en denkt hij soms te snel dat iets niet zal lukken. Wanneer deze angsten overwonnen kunnen worden wacht er hem zeker nog een mooie toekomst.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

Sorry aan alle niet Club Brugge supporters, maar om de één of andere reden komt deze club bijna elke week opnieuw naar voor. Zion is dus niet de eerste van Johan Bogaerts keepersacademy die daar een plaatsje onder de lat wilt veroveren. Dat wordt nog knokken onder elkaar om uit te maken wie die kans misschien ooit later zal kunnen krijgen.

Wie is je Idool?

Misschien heb jij dat ook wel en herken je jezelf in je idool. Je hebt dezelfde stijl, dezelfde reflexen, voetballende kwaliteiten of andere? Ja hoor vaak spiegelen we ons aan een bekend persoon die ons zou kunnen zijn. Nu in het geval van Zion ligt zijn grote voorbeeld zeker voor de hand. De Belgische doelman die toch ook wel wat lengte heeft en meerdere wereldsaves heeft gemaakt op zijn of in een 1 op 1 situatie. Inderdaad je had het goed geraden, Thibaut Courtois.

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Tikki takka zouden we zeggen en dan weten jullie opnieuw al dat we het over Barcelona hebben. De Spaanse competitie een droom voor veel jonge voetballers. Wondermooie stadions zoals Camp Nou en vaak een prachtige zon. Wanneer je dan nog met de allerbeste voetballers van de wereld op deze prachtige grasmat zou mogen staan dan gaan er veel kleine jongensdromen in vervulling.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Als keeper moet je doorzettingsvermogen hebben, iets wat Zion zeker geleerd heeft bij de Johan Bogaerts Keepersacademy, 9 keer vallen om weer 10 keer op te staan. Niet enkel Zion zal zich herkennen als we zeggen dat er al meermaals in de kleedkamer is gelachen met de keeper en dat deze nooit de fysieke trainingen mee moet doen met de veldspelers. Daarom kunnen we de spelers die eens een keeperstraining willen meemaken alleen maar met open armen ontvangen zodat ze de fysieke inspanningen die een keeper moet ondergaan kunnen ondervinden. We zijn er dan ook 100% van overtuigd dat we deze niet meer zullen terugzien. Zion daarentegen is ondertussen iemand die we al meerdere sessies hebben mogen trainen en die heel veel inspanningen heeft geleverd en die dan ook het volgende seizoen beloond zullen worden met zijn overstap naar HO Bierbeek.
Leave A Comment