Zias Holbrechts – KVK Tienen

Waarom ben je keeper geworden?

Zias zijn carrière begon niet meteen als doelman en we kennen het allemaal wel. Zeker als jonge snaak en je begint pas te voetballen kom je met een team terecht waar iedereen nog eens plaats moet nemen in doel. En er is wel altijd eentje waarvan we denken (jij liever niet meer in doel de volgende keer), maar wanneer je op jonge leeftijd begint met voetballen moet je alle aspecten leren ontdekken en ondervinden wat je ligt, wat je graag doet, maar ook wat je net niet graag doet. Toen die ene jongen in de goal ging staan dacht Zias bij zichzelf van ik zal je plaats wel overnemen en zo is de liefde voor het keepen alleen maar toegenomen.

Wat zijn je sterke punten?

Zias zouden we als een all-rounder kunnen omschrijven een doelman die heel dicht aanleunt tegen het Elite niveau, maar wanneer we dan toch even om zijn mening vragen dan vindt hij persoonlijk dat 1 tegen 1 situaties en hoge ballen de punten zijn waarin hij zich kan onderscheiden van bij zijn leeftijdsgenootjes. Persoonlijk als trainers vinden we dat Zias nog veel meer in zijn mars heeft en de laatste jaren ook enorm gegroeid is op keepers technisch vlak. Daarbij nog eens de goede trap en je zal onze omschrijving van een All-rounder al snel kunnen begrijpen.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

Zoals we reeds meegaven leunt Zias heel kort bij het Elite niveau aan. Dit is dan ook een droom die hij graag zou verwezenlijken. Om die droom waar te maken weet hij als geen ander dat er elke training opnieuw het beste van jezelf moet gegeven worden. Enkel op die manier kan je van je minder goede kwaliteiten betere punten maken en je goede kwaliteiten verder ontwikkelen en verfijnen om ze nog beter en vlotter uit te voeren.

Wie is je Idool?

Laat het ons een beetje Belgische chauvinisme noemen. En ja ook wij Belgen mogen trots zijn op de doelmannen die onze nationale trost verdedigen. Het is dus met alle reden dat veel van onze keepers Thibaut Courtois en Simon Mignolet als hun favoriete doelmannen kiezen. In het geval van Zias is dit niet anders en is onze Nummer 1 van de Nationale ploeg zijn grote voorbeeld. Een keeper om naar op te kijken als je ziet wat die al allemaal heeft kunnen bereiken in zijn loopbaan.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Wanneer je bij de Johan Bogaerts Keepersacademy terecht komt voel je snel dat het geen buitenspeeltuin hoeft te zijn en dat je er niet komt omdat je graag wat buiten rond wilt lopen. Ze verwachten week op week dat je met volle focus de trainingen probeert af te werken. De oefeningen variëren wekelijks waardoor je dus ook steeds geprikkeld wordt om steeds bij de les te zijn. Wanneer je dit doet en de raad van de trainers probeert op te volgen dan spreekt het bijna voor zich dat je een betere doelman zal worden. Iedereen op zijn niveau, maar beter zal je altijd worden.

Off Season Sessie
Leave A Comment