Nicolas de Hoon – KSC Grimbergen

Waarom ben je keeper geworden?

De meeste die ooit doelman worden of willen worden weten dat vaak al bij de aanvang van hun eerste baltoetsen. Wanneer een speler in het doel wilt gaan staan en het jaar later opnieuw veldspeler wilt zijn dan weet je dat het zelden iemand zal worden die doelman zijn met een passie doet. Dit laatste is alles behalve het geval voor Nicolas die al na 3 wedstrijden wist dat hij ooit doelman zou worden en het ook zou blijven. Je voelt je er goed of niet en wanneer dit je thuis is waarom zou je dan verhuizen?

Wat zijn je sterke punten?

Laat ons even beginnen met een inzicht als trainer op Nicolas, een keeper die over heel wat mooie capaciteiten beschikt op training. Een mooie stijl, techniek heeft, maar nog net wat explosiviteit mist. Die maturiteit uitstraalt voor zijn leeftijd en ook de nodige gedrevenheid om alles wat de trainers hem meegeven op te pikken. Natuurlijk is voetbal veel meer dan alleen maar trainen waar het soms moeilijk is om echte wedstrijdsituaties na te bootsen. Toch kan Nicolas meer dan behoorlijk uit de weg met de voeten, wat voor een moderne doelman heel belangrijk is. En door de maturiteit zal hij ook geen reflexbal uit de weg gaan.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

De jongensdroom van Chelsea is misschien te hoog gegrepen. We weten allemaal dat de plaatsen voor onze Belgische doelmannen om professional te worden zeer dun gezaaid zijn, laat staan om mee te draaien op het allerhoogste niveau van de wereld. Dan moet je al echt tot de wereldtop behoren. Daarom kan Nicolas er zich zeker tevreden meestellen wanneer hij ooit een plaatsje in onze hoogste afdeling van Pro League zou kunnen bemachtigen.

Wie is je Idool?

André Ter Stegen een doelman die als je hem ziet misschien wel wat kan vergelijken met Nicolas. Niet alleen qua keeperstechnieken, maar ook qua looks en body. Veel staat er dus niet in de weg om het ooit tot een professional te schoppen wanneer hij later zich kan ontwikkelen naar hetzelfde niveau.

Heb je een favoriete ploeg in onze Belgische competitie?

Yes zouden we bijna beginnen zeggen. Niet dat we bij de Johan Bogaerts keepersacademy een voorkeur hebben voor een Belgische ploeg, maar het was toch opvallend dat er heel veel Club Brugge supporters tot onze groep behoorden en zijn we toch wel eens blij dat we een andere naam mogen vernoemen bij RSC Anderlecht. Een club die er van jongs af aan al met de paplepel is ingeven, Nicolas en Anthony hun papa is dan ook hevige supporter van de paarse delegatie in Brussel. En ondanks wij zeker geen supporters zijn van Anderlecht, kunnen we hun geen ongelijk geven. Het heeft wat moeite en tijd gekost, maar toch doen we ons petje af voor wat Vincent Kompany met deze jongens bereikt heeft en welke voetbal hij ze heeft kunnen opdringen om wekelijks proberen op de mat te brengen. En laat ons eerlijk zijn is dat niet wat elke jeugdploeg voor ogen heeft, maar al  veel te snel teruggrijpt naar het “andere” voetbal wanneer de uitslag tegenzit?

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

De sfeer binnen de Academie is bijzonder goed. Niet alleen met de trainers, maar ook onder keepers vorm je snel een hechte groep. Je kan al eens lachen, maar iedereen weet ondertussen dat de trainers tijdens de oefeningen 100% focus verlangen zodat je elke oefening zo goed mogelijk kan afwerken. En maar begrijpelijk ook want enkel op deze manier kunnen we betere doelmannen worden.

Leave A Comment