Kalinka Van De Leur

Waarom ben je keeper geworden?

Kleine meisjes worden snel groot, misschien nog wel sneller dan jongens en ondanks dat voetbal “geen” meisjessport zou zijn blijven de opa en papa tot de grote idolen van ons allemaal. Er is dan ook niets leuker om als klein meisje langs de zijlijn te staan en te supporteren voor je papa. Het kon dus ook bijna niet anders dan dat de microbe om doelman te zijn zou worden doorgegeven. Zo is niet alleen Kalinka ondertussen al een tijdje aan de slag, maar is haar kleine broertje ook niet meer weg te denken uit het doel. Hoe klein deze ook nog is een voetballer zal het nooit worden een doelman daarentegen zonder twijfel.

Wat zijn je sterke punten?

We gaan weer even uit ons standpunt van trainers aan deze vraag beginnen. Kalinka heeft de laatste maanden enorme stappen gemaakt. Het is dus ook om die reden dat ze deze week keep(st)er van de week is geworden. Waar ze vroeger zich vaak nog inhield om naar de bal te gaan is deze schrik volledig overwonnen en zoals ze nu zelf ook aangeeft is dat net één van haar sterke punten geworden. De wil om naar elke bal te willen gaan. Als trainer kan je dus maar één ding zeggen zo blijven verder werken.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

De KRC Ladies van Genk zijn absolute top in België en als vrouwelijke keepster wil je dus zeker wel deel uitmaken van dit team. In tegenstelling tot veel andere clubs in de Vrouwelijke BeNe League opteren ze bij Genk wel om de jeugd vaak een kans te geven om door te groeien naar de echte top. Het zou dus een mooie aanloop zijn mocht Kalinka daar ooit aan de slag mogen gaan naar wie weet wat komen kan …

Wie is je Idool?

Als Fan van KRC Genk heb je natuurlijk veel opties, want tal van grote doelmannen hebben hier onder de lat gestaan. Toch gaan we het voor Kalinka niet zo ver zoeken en heeft zij de talenten van Maarten Vandevoordt al ontdekt. Misschien ook wel een beetje het zelfde type doelman als Kalinka. Een grote, slanke persoon met een mature karakter. Wat ook de reden zal zijn dat hij op deze jonge leeftijd deze kansen krijgt en ook meteen met beide handen grijpt.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

De Johan Bogaerts Keepersacademy is een aanrader voor jong en oud. Je leert er de basistechnieken voor een jonge doelman en de trainers sturen dan ook vaak bij wanneer dat nodig is zodat je zeker de juiste technieken keer op keer blijft gebruiken. Door het gebruik van de juiste techniek zullen de keepers later meer ballen uit hun doel kunnen houden. En daarom zijn we toch keeper geworden, om zo weinig mogelijk doelpunten binnen te krijgen.

Leave A Comment