Rune Meurrens – VC Bekkevoort

Waarom ben je keeper geworden?

Zoals de meeste onder ons die hun eerste stapjes op het voetbalveld zetten is dit met de plaatselijke club. Vaak is er wel iemand die zo graag in de goal wilt gaan staan dat er zich geen zorgen om gemaakt moeten worden. Echter binnen de ploeg van Rune was hij de enige die het wel zag zitten en heeft hij zich dan ook voor de 100% “gesmeten” als doelman voor zijn teamgenoten. Een keuze waar hij tot dusver geen seconde spijt van heeft gehad!

Wat zijn je sterke punten?

De eerste jaren als veldspeler zijn nooit verloren. Je leert een doelman te zijn die ook goed met de voeten overweg kan en de inzichten van een veldspeler. Omdat je in de begin jaren wel de basistechnieken aanleert had Rune besloten deze achterstand in te halen op de Johan Bogaerts Keepersacademy. En we moeten eerlijk toegeven deze achterstand haal je snel in met de mentaliteit en gedrevenheid van Rune

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

Zoals we net al zeiden, Rune heeft een goede mentaliteit en zoals het in voetbal termen gezegd worden een goed hoofd. Denkt nuchter, niet uit de hoogte en wilt hard werken om hogerop te komen. Zo is Rune realistisch genoeg om te weten dat Club Brugge waarschijnlijk te hoog gegrepen gaat zijn, maar hogerop spelen dan regionaal? Daar steken wij ons hand voor in het vuur dat dit niet lang op zich zal laten wachten en dat Rune dan deze kansen ook met zijn beide handen zal grijpen.

Wie is je Idool?

Van Simon Mignolet vorige week bij Finn Soers naar Thibaut Courtois is niet zo een grote stap. Beide doelmannen zijn onze Belgische trots en spelen op een heel hoog niveau, maar Thibaut heeft toch nog een stapje voor omdat hij op hele jonge leeftijd al voor de leeuwen werd gebracht en ondanks alle kritiek die hij te verduren kreeg steeds sterker is geworden..

Wie is je favoriete ploeg in de Belgische competitie, maar ook in het buitenland?

Supporter zijn zit een beetje in de genen. Je krijgt het van thuis mee. Het is niet anders in de familie van Rune waar het fervente Brugge supporters zijn. En wanneer je iets met de paplepel wordt meegegeven is het moeilijk om daar van af te stappen.  Vorig jaar wonnen ze op een mooie wijze de landstitel en zullen dat zonder problemen dit jaar zeker overdoen. Daar twijfelt niemand nog aan.

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

De trainingen zijn altijd heel leuk en afwisselend. Ik heb er ook al heel veel bij geleerd zoals hoge ballen en voorwaarts uitvallen. Je wordt ook goed begeleid en de trainers zijn heel leuk en respectvol. Ik kijk er altijd naar uit om naar de training te komen en ben ook blij dat ik binnenkort 4 dagen op stage mag komen.

PAASSTAGE

12,13 - 15 & 16 April

Ja het is weer bijna zo ver en onze paasstage kan van start gaan. Uiteraard zal deze steeds verlopen via de voorgeschreven normen. Wil jij ook nog een leuke paasstage op 12, 13, 15 en 16 april telkens van 09:00 tot 16:00? Professionele technische trainingen gecombineerd met wedstrijd gerichte trainingen en spel. Een leuke ervaring die je niet mag missen. Nog niet ingeschreven? Doe het dan snel want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je nu in
Leave A Comment