Alesio Pano – Roda JC

Waarom ben je keeper geworden?

Iedereen kent het onder ons wel. Je eerste stapjes op het voetbalveld en je ziet meteen je vriendje lekker naar hoek duiken om de bal uit doel te houden en je denkt bij jezelf dat wil ik ook wel eens proberen. Je staat vol ongeduld te wachten tot het uw beurt is en dan eindelijk is het zo ver, jij mag plaatsnemen in doel en weet vanaf dat moment dat je niets anders meer wilt doen. Het enige dat je nog wenst is om van die  geweldige reddingen te maken waardoor je jouw team naar een overwinning kan helpen.

Wat zijn je sterke punten?

Als doelman kan je altijd verbeteren en elke training moet je proberen om je sterke kwaliteiten nog bij te schaven, maar nog belangrijker is het om heel hard te werken aan je minder goede kwaliteiten zodat je een betere “totaalkeeper” zal worden. De meeste onder ons die een beetje het Nederlandse voetbal volgen weten dat een doelman in Nederland nog beter met de voeten overweg moet kunnen dan in België. Daarom was de keuze om de overstap over de landsgrenzen heen te maken niet echt onlogisch.

Waar zie jij je of wil je later graag zelf spelen?

Met Finn Sangers hadden we al een Nederlander die België aan de slag is. Bij Alesio gaan we nu in de omgekeerde richting. De jonge man uit Maasmechelen die reeds aan de slag is bij Roda JC zou dan ook liefst zijn kwaliteiten verder willen ontwikkelen in deze competitie om dan later hopelijk ooit de stad te kunnen maken naar misschien wel één van de mooiste competities te wereld. Hoe klein de kans misschien ook wel kan zijn om ooit in de De Premier league of LaLiga te kunnen spelen is, toch zal hij er alles aan doen om die een droom hopelijk ooit te laten uitkomen.

Wie is je Idool?

Kiezen is een beetje verliezen zeggen ze toch. Daarom gaan we deze week gewoon voor 2 idolen. De eerste is zelfs geen idool meer voor velen, maar gewoon een monument en persoon waar iedere doelman bewondering voor zou moeten hebben. Gianluigi Buffon een symbool, een heerser, een kapitein, een leider alle woorden die je voor deze doelman kan bedenken zijn nog te weinig wanneer je naar zijn palmares gaat kijken. Daar kan je als jonge doelman alleen van dromen en hopen dat je ooit één van deze trofeeën kan winnen. Laat staan allemaal. Nu we hadden het over 2 idolen en moeten dus nog één toelichten en dat is niemand minder dan  Marc-André Ter Stegen en dat simpelweg door zijn geweldige saves. Simpel toch :-)

Wat vind je van Johan Bogaerts Keepersacademy

Iedereen kan aan de slag bij de Johan Bogaerts keepersacademy. Op welk niveau je ook speelt je zal er altijd een betere doelman worden wanneer je de trainingen met volle overgave blijft doen. Zelf had Alesio al reeds enkele jaren training gekregen van Johan Bogaerts (en af en toe van Andy) in de soccer arena te Genk. Mede door Corona en het stilvallen van trainingen en wedstrijden was zijn keuze dan ook snel gemaakt waar hij zijn kwaliteiten om zijn dromen waar te maken verder wou ontwikkelen. Terwijl andere doelmannen voor hun playstation Fifa zitten te spelen trainingen krijgen van topkwaliteit, kan je alleen maar vooruit helpen.
Off Season Sessie
Leave A Comment